Erkend dealer

Houtnerf VS Realwood: Wat is het verschil?

Je bent van plan om kunststof kozijnen aan te schaffen. Een verstandige keuze! Ben je fan van de uitstraling van houten kozijnen, maar heb je geen trek in al het onderhoud? Begrijpen we helemaal. De uitkomst: houtnerfstructuur. Benieuwd wat dit inhoudt? In deze blog vertellen we je er alles over.

Houtnerffolie is een stevige uv-bestendige en vuilafstotende toplaag die op het kozijn wordt aangebracht. Het bootst de uitstraling na van een houten kozijn. De groeven geven het kunststof kozijn die karakteristieke hout look waar veel mensen fan van zijn. Het verschil met houten kozijnen is dus dat je niet om de zoveel jaar de ladder op moet klimmen om alle kozijnen te verven, want kunststof kozijnen blijven jarenlang prachtig. Kortom: niet de lasten,wel de lusten. Helemaal prima dus!

Twee soorten hout

We leveren onze kunststof kozijnen standaard ‘glad’ en in reinwit of crème-kleur. Wil je het spannender? Dan kun je bij ALKU kiezen uit twee soorten houtnerffolies: de traditionele variant en Realwood®. Wat het grote verschil is?

Houtnerfstructuur vs. Realwood®

De traditionele houtnerfstructuur heeft karakteristieke houtgroeven maar bij Realwood® zijn deze een stuk gedetailleerder en daardoor nog realistischer. Daarnaast heeft Realwood® een echte houtvlam.

We hebben de voordelen per product even voor je opgesomd:

De voordelen van een houtnerfstructuur

● Uitstraling van echt hout

● Krasbestendig en kleurvast

● Onderhoudsarm

● Keuze uit 18 kleuren

● Alle RAL-kleuren leverbaar

De voordelen van Realwood®

● Niet te onderscheiden van echt hout

● Realistische houtkringen en houtvlammen

● Matter dan houtnerfstructuur

● Krasbestendig en kleurvast

● Onderhoudsarm

● Keuze uit 6 kleuren

● Perfect in combinatie met een haakse verbinding

Meer info?

Wil je het verschil zien én voelen? Of wil je toch nog wat meer weten over de houtnerfstructuur of Realwood®? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs bij een van onze ALKU Ontdekkingscentra of een van onze dealers door heel het land.

Erkend ALKU dealer

Kom eens langs